torsdag den 14. oktober 2010

Genudgivelse: Valnødder i honnig med citronskal og nu også appelsinskal samt vanilje

Igen igen skal læsegruppen til rødvin og ost hos mig. Vi deler som sædvanligt indkøbene og jeg står igen for det søde tilbehør.

Sidste gang opfandt jeg (der er sikkert andre der mener de har opfundet det før mig:) valnødder i acaciehonning med citronskal og det var et hit! Til denne omgangs ost og rødvin, har jeg udvidet opskriften en smule.

Jeg ristede nogle valnødder i ovnen til de blev en smule gyldne. Lod dem køle et kvarters tid og lagde dem i en lille heimer (tupperware på Seerup'sk), før jeg dækkede dem med lys acaciehonning.

Derefter rev jeg citron- og appelsinskal (økologiske!) over og lagde en flækket vaniljestang ved. Varmen fra nødderne gjorde honningen meget flydende og nemt at blande det hele ud i honningen bare ved at vende heimeren rundt med låg på.

Nu har det stået i 3 dage (uden for køleskabet) og det smager fantastisk. Kornene fra vaniljen ser meget smukke ud og sammen med citrusskallerne giver det nødderne og honningen en meget fyldig og aromatisk smag og duft.

Jeg serverer dem oven på chevrè chaud (ristet brød med grillet gedeost) og som tilbehør til alle de dejlige oste de andre tøser har med.

Det bliver en dejlig torsdag!

4 kommentarer:

 1. Det lyder lækkert med de nødder. De ville sikkert også være gode til vanilleis :-)

  SvarSlet
 2. De er gode til alt:) Også bare oven på en almindelig kedelig skæreost...

  SvarSlet
 3. Der er (næsten) ikke noget bedre end valnødder og ost! LOVE IT! :D

  SvarSlet
 4. LOVE IT TOO! Elsker generelt bare ost:)

  SvarSlet