tag:blogger.com,1999:blog-39486952901118589712024-03-05T07:13:04.571+01:00MAD ifølge migMAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comBlogger109125tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-50021193911857316492014-01-17T13:55:00.000+01:002014-01-17T13:55:00.556+01:00Nye tider, nye sider - Tak for nu!Kære læser eller tilfældige besøgende
Som du måske har opdaget, har MAD ifølge mig, det sidste års tid stået - hvis ikke stille - så ihvertfald meget roligt hen. Det skyldes flere ting, som fx travlt på arbejde og studie, men også at jeg har gennem længere tid har haft lyst til at ændre min blogger-retorik og slippe for "blogspot.dk" i browserlinjen.
Efter flere overvejelser, har jeg derfor MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-38298844167010654432013-10-08T13:33:00.000+02:002013-11-19T10:03:40.837+01:00Candeur: Cocktails og desserter - what's not to like?
Engang i mellem er jeg så heldig, at modtage invitationer til at prøve nye spise- og drikkesteder. Det er ikke altid, at jeg får skrevet om dem og heller ikke hver gang, at oplevelsen er et indlæg værd. Det var heldigvis ikke tilfældet med Candeur, Københavns første dessert- og cocktail bar.
Jeg inviterede min kæreste og min søde kusine med på Candeur en MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-34894321948866655482013-10-05T17:42:00.000+02:002013-10-05T17:42:37.188+02:00En middelmådig aften på 1. th
Jeg indrømmer gerne, at mine forventninger var skruet helt i vejret, forud for mit MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-78067315739988624292013-08-25T19:54:00.001+02:002013-08-26T12:59:48.566+02:00En aften på GeistDet er en dejlig tid for en madelskende pige som mig. Copenhagen Cooking er i fuld gang og der er meget godt i vente. Weekenden er gået med lækker mad i lange baner, skudt i gang af en aften på Bo Becks Geist.
Den skønne flok fra Moderna Museet i Stockholm, som jeg var så heldig at arbejde sammen med på Madeleines madforestilling, Sol Invictus & 50.000 Lux, var i København i MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-55407659898278425472013-08-21T23:24:00.000+02:002013-08-21T23:29:28.641+02:00En heldig kartoffel...
Foto: Politiken Plus
Jeg er en heldig kartoffel, for jeg har nemlig fået et mange årigt ønske opfyldt: Jeg skal spise på 1.th i næste uge. Det er en fødselsdagsgave fra min søde kæreste og jeg glæder mig som et lille barn.
Velkommen i vores stuer, står der på hjemmesiden og det er meget rammende for konceptet bag 1.th. Restauranten ligger i en lejlighed i København K. På dørklokken MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-26867604067542600892013-07-26T10:35:00.003+02:002013-07-26T10:37:20.330+02:00Min kulinariske ønskeliste
Ak ak, så nærmere sig snart dagen, hvor jeg runder de 27. Jeg har ikke dog ikke alderskrise, men synes det er på tide, at lave en kulinarisk ønskeliste - måske går nogle af dem i opfyldelse....
Jeg ønsker mig en middag på:
- Amass
- Kadeau (KBH og Bornholm)
- 1 th.
- Geranium
- nimb
- Kiin Kiin
- Den røde cottage
- Formel B
- AOC
Noma er ikke på listen, fordi jeg har været der. Men skulle MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-78176109540308150162013-06-16T12:38:00.000+02:002013-06-16T12:39:19.101+02:00Min koldskål - En klassiker der fortjener et re-postDer er intet som koldskål, der synger af sommer. Jeg ELSKER koldskål! Denne opskrift er helt tilbage fra 2010, men jeg synes, at den fortjener et re-post - specielt på en lidt grå dag som i dag, hvor jeg savner solen noget så forfærdeligt.
Det er en super nem opskrift og den hjemmelavede udgave slår altså alle købe-udgaver med mange banelængder, så det er bare om at komme i gang.
Koldskål a laMAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-56604754238765293482013-06-14T13:04:00.001+02:002013-06-14T14:00:06.041+02:00Samsung sommerfrokost - mit første presseevent
I skrivende stund står jeg og spiser frokost lavet af Madeleines og hører Sebastian Linds smukke stemme i en luksus hotel lejlighed hos STAY på islandsbrygge og besluttet mig for, at det ikke er helt dumt at være til presseevent.
Frokosten er som sagt lavet af Madeleines. Første servering kalder de Urban farm tartar. Den serveres i noget så usexet som en plastik madkasse, men MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-73892039767491293692013-06-11T13:54:00.000+02:002013-06-17T23:22:56.858+02:00The Refined Ghetto - Silver.Spoon
I slutningen af maj arbejdede jeg på en ganske særlig pop up restaurant sammen med Silver.Spoon og Stranger group.
Konceptet var råt møder fint og sart under teamerne soul, r&b og cajun. Denne pop up restaurant var noget helt specielt - ikke mindst på grund af det noget udfordrende venue. The Refined Ghetto blev afholdt i Sømine Depotet på Refshalevej, som kort sagt er fire betonvægge, MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-20828647508036507092013-05-28T09:36:00.001+02:002013-05-28T09:37:00.663+02:00Laksetartar med frisk ingefær og ramsløgsmayo (à la Sticks'n'sushi)
Jeg er med i en gourmetmadklub, som sidste gang fandt sted hjemme hos os. Selvfølgelig lige mellem to store projekter med arbejdet, skole og alt muligt andet. Derfor valgte jeg at lave nogle forholdvist lette retter, der kunne forberedes på forhånd. Denne skønne forret fik jeg anbefalet af min madglade kusine og den var et kæmpe hit. Tyvstjålet fra Sticks'n'sushi, men med lidt justeringer.
MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-71978710699223392572013-01-23T20:28:00.001+01:002013-01-23T20:28:08.616+01:00Lækker, nem og billig suppe med hokkaido-græskar
Selvom sæsonen for danske hokkaido-græskar er forbi, synes jeg alligevel denne lækre suppe fortjener et lille indlæg. Hokkaido er super sundt og smager super godt - både bagt, kogt og stegt. Den her suppe kom, lige som min linsesuppe med ingefær, til verden en dag hvor køleskabet ikke ligefrem bugnede med ingredienser. At den er simpel gør den dog ikke mindre delikat og mættende.
MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-71113719080669561022012-10-07T14:27:00.001+02:002012-10-07T14:36:06.030+02:00Mmm, GRØD!
I tirsdags indtog jeg dagens første måltid på GRØD i Jægersborggade på Nørrebro. Det var mit første, men bestemt ikke sidste besøg på det lille hyggelige grød-spisested.
Jeg fik lov til at sætte havregrøds-topping nr. 2 på byggrøden med hele speltkerner i. Det var SÅ lækkert og meget mættende! Æble/ingefær kompot, skyr og ristede græskarkerner.
Der er billigt på GRØD og for kun 10 kr oven MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-45488158025642722232012-09-04T17:18:00.003+02:002012-09-04T19:36:55.735+02:00Marengsbund med marcipan, bær og flødeskum
Min tante kalder den for Katja-kagen. Oprindeligt fik jeg opskriften af min venindes mor, som serverede den til en fødselsdag for mange år siden. Jeg har valgt at lave dobbeltportion, der passer til en bradepande.
Det er den nemmeste kage i verden og den slår altid kegler, fordi den er både flot og lækker. Bunden kan sagtens laves dagen inden, du skal bruge kagen. Fløden kan også sagtens MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-11716649022447857762012-08-27T23:16:00.002+02:002012-08-27T23:16:56.791+02:00En bid af New York #2: New York Restaurant Week summer 2012
Næste afsnit i New York-serien handler om New York Restaurant Week, som afholdes to gange årligt i januar/februar og juni/juli.
Frokost: 3 retter for 24,07 $
Aften: 3 retter for 35 $
I år kunne NYC Restaurant Week fejre 20 års-jubilæum og vi var så heldige, at være med til at fejre dem de første dage, vi var i byen.
Vi besøgte først Spicemarket i the meatpacking district. Flot sted med MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-43269215966743636822012-08-16T16:07:00.001+02:002012-08-18T13:23:02.118+02:00En bid af New York #1: Og så fløj tiden lige....!1, 2, 3 og så var jeg lige pludselig hjemme i Danmark igen. Og det uden at skrive et eneste indlæg om al den skønne mad, som jeg selvfølgelig har indtaget store mængder af i New York. Ingen bliver dog snydt - det kommer bare lidt forsinket og lidt i bidder.
Det hele startede i flyveren. Glæde over at være på vej - endelig! Og lige så stor glæde over at flyve direkte. 8 timer og 25 minutter, 2 MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-84587547248297996342012-07-26T00:01:00.003+02:002012-07-26T00:03:58.484+02:00New York New York New York!
Foto: Henri Silberman
Om intet mindre end to dage går turen til det store æble aka New York! Jeg glæder mig som et lille barn og har allerede planlagt mange lækre og spændende mad-indslag, mens min kæreste står for den kulturelle del.
Det er så heldigt at det er NYC Summer Restaurant Week de fleste dage vi er der og jeg har selvfølgelig allerede bestilt bord på tre restauranter; MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-14297143117276939582012-07-24T23:43:00.001+02:002012-07-24T23:44:41.244+02:00Snurrer med rabarber og marcipan
Jeg er fuldstændig forelsket i Meyers kanelsnurrer! Så forelsket at det er godt, at jeg ikke bor for tæt på Jægersborggade. Jeg elsker den måde de er seje, sprøde, knasende og bløde på én og samme gang.
Sidst jeg selv bagte snurrer blev det til snurrer med kvæde og citronskal som led i et større forsøg med kvæder. De blev meget vellykkede og jeg har drømt om dem siden da.
I dag har jeg MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-77708942183898933982012-07-11T21:41:00.002+02:002012-07-12T15:36:54.443+02:00MAD med musik - Roskilde Festival 2012
Åh, der går efterhånden for lang tid mellem mine indlæg. Tiden flyver med en masse spændende ting! Én af de spændende ting, er mit arbejde for Roskilde Festival. Jeg er ansat i en projektstilling i madstrategien og har på den måde fået lov til at komme helt tæt på den kulinariske side af dette års festival.
Der er i år gjort mange nye tiltag for at højne madkvaliteten og give MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-59463462833193400352012-05-24T10:18:00.002+02:002012-05-24T10:19:40.435+02:00Svinekoteletter i stegeso med æbler, løg og øl
Jeg havde egentlig tænkt mig at stege koteletterne på panden i mandags, men så fik jeg den idé at smide dem i min stegeso sammen med alt godt fra køleskabet.
Det blev til en rigtig lækker ret med svinekoteletter, æbler, rødløg, jordskokker, hvidløg og øl. Til koteletterne fik vi speltsalat, dog med rosiner og persille i mangel på abrikoser og basilikum - det fungerede ganske fint!
Jeg spurgteMAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-36510322969010894552012-05-02T09:47:00.000+02:002012-05-02T16:40:59.415+02:00MADrid - tapas, vin og skaldyr!
Det er ved at være nogle måneder siden min kæreste og jeg kom hjem fra Madrid, men det skal ikke stoppe mig fra, at dele lidt ud af al den fantastiske mad og vin vi fik dernede. Billedet ovenover er fra Vinoteca Chueca, som vi vendte tilbage til flere gange i løbet af ugen. Man sidder i høje stole rundt om vintønder og stilen minder meget om Malbeck i København.
Madrid er en fed storby MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-61195936776780032052012-01-14T18:42:00.001+01:002012-01-14T18:46:38.203+01:00Vild med Cofoco, vol. 2: Restaurant Cofoco
I løbet af de sidste par år, er valget af restaurant ofte faldet på én af Cofocos, fordi det er så nemt og man med ret stor sandsynlighed kan være sikker på en 'value for money'-oplevelse. Derfor har jeg også før skrevet meget rosende om Cofoco-koncernen og dens efterhånden mange restauranter. Jeg holder meget af deres koncept og det at man for ikke specielt mange penge, kan få en MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-84764932443763283942012-01-10T21:32:00.000+01:002012-01-11T10:48:20.549+01:00Sunde muffins med banan og æble
Jeg troede ikke det ville lykkes, men jeg har sgu lige opfundet en opskrift på SUNDE muffins!
Ja, der er lidt sukker i, men næsten intet fedt OG rugmel.
De er ikke til fest - til fest skal der efter min mening både være chokolade og smør i store mængder! Men de fungerer fint til hverdagen, hvor man har lyst til kage, men egentlig ikke burde...
Vi får tit bananer med Årstiderne, men det MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com15tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-89058457214915151092011-12-21T16:53:00.001+01:002012-05-24T10:20:21.676+02:00Suverænt brød i stegeso
Det er ved at være nogle måneder siden, jeg fik min elskede stegeso foræret af Henrik. Jeg har brugt den meget til kylling og også lidt til rene grøntsagsretter, men jeg har længe luret på, at lave brød i den.
I dag stod den prøven og det lykkedes over al forventning!
Dejen er den samme langtidshævede som altid (se her) - i denne omgang med 1/4 hvede og 3/4 rug. Det kan man MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com23tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-91045147470722131312011-10-30T18:53:00.000+01:002012-07-25T19:33:30.521+02:00Forsøg med kvæder: Kvædesnurrer
I denne uge var der 4 store kvæder med kassen fra Årstiderne. Jeg har aldrig prøvet kræfter med kvæder før, så jeg var lidt på bar bund, med hvad der skulle blive ud af dem. Efter flere forslag fra andre madbloggere, besluttede jeg at lave et kvædebrød. Det ligger stadig på køkkenbordet og tørrer - det er en lang proces af lavet sådan ét.
Kvædebrøds-forsøget første til et andet forsøg. Jeg MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-68852760852383522972011-10-20T20:12:00.001+02:002011-10-20T20:12:31.307+02:00Figensalat med gorgonzola og kandiserede mandlerI sidste uge fik jeg en rigtig lækker forret på Public House, som jeg her har ladet mig inspirere af.
Denne salat består kun af rucola, friske figner, gorgonzola og kandiserede mandler.
Det eneste der tager lidt tid, er at kandisere mandlerne.
1) Spelt 3-4 spsk. flormelis på panden, evt. med lidt chiliflager, salt og peber.
2) Når sukkeret er helt opløst kastes en håndfuld mandler på MAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com0