fredag den 12. november 2010

Berberi andelår - sprængte andelår á la Trine Grosen

Mortens aften kom og gik, så nu er det tid til at gøre status over forløbet.

Andelårene blev helt fantastiske! Jeg ved ikke hvorfor jeg aldrig har prøvet at sprænge kød før, men det er jo fantastisk nemt og bliver helt vildt lækkert af det.

Vi (min mor og jeg) plumbede de ferske andelår ned i en gryde kogende, saltet vand (ca. 3 liter vand og 2-3 spsk. groft salt) og lod dem små koge ved svag varme i 1,5 time.

I mens gjorde vi resten af tilbehøret klar: En Guddesalat med selleri, æbler, rødbeder og græsk yogurt, en grøn salat med stegte bønner, feta og stegte græskarkerner, kartoffelmos, en lækker, lyserød æblemos på ingrid marie æbler, rørsukker og vanilje, samt en mandelkrokant. De to sidste var selvfølgelig til desserten.

Da ænderne havde kogt i 1,5 time, tog vi dem op af vandet, hvor der efterhånden var et godt tykt lag andefedt i overfladen, og gav dem 30 min. i ovnen. Min ovn er lidt sær, så jeg gav dem 250 grader, men i en almindelig ovn, skal de bare have grill, så skindet bliver lysebrunt og sprødt.

Kødet faldt af benene og var saftigt, smagsfuldt og usandsynligt mørt. Lækkert lækkert!

9 kommentarer:

 1. Mums. Det lyder godtnok lækkert :-)

  SvarSlet
 2. Lyder som en skøn måde at få and på, det har jeg aldrig prøvet, men det er nu noteret :-)

  mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 3. Hej Katja.
  Dejligt, de faldt i smag. Jeg har endnu ikke hørt nogle ikke bryde sig om dem :-)

  Fin side, du har her.
  Hilsen
  Trine

  SvarSlet
 4. @ Trine: Tak tak:) Og tak fordi jeg måtte videre bringe din opskrift.

  Jeg har dog fået lidt hug for titlen i baglandet. Min gode ven og madentusiast mener, at det at sætte confit de canard og light i samme sætning er fuldstændig sindssygt - Derfor har jeg som en cadeau til ham, sat det i situationstegn...:)

  @ Birthe: Prøv det! Prøv det! Kan jeg kun sige:)

  SvarSlet
 5. Hahah, Katja, jamen det ER modsatrettet, og passer slet ikke sammen, så det er fint med gåseøwnene ;-)Men pyt, bare det smager godt.

  Du tager bare for dig af retterne, det er derfor, de ligger der.

  Hav en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 6. Mon det var muligt at høre lidt mere om den Gudde salat :) Er ingredienserne kogt, stegt og hvorledes udskåret og i hvilke mængder? vh. Jette

  SvarSlet
 7. Hej Jette

  Jeg laver et indlæg med Gudde-salaten i aften. Godt med et lille los i r****, nu når jeg for lang tid siden har lovet jer opskriften:)

  God aften! Hilsen Katja

  SvarSlet
 8. Jeg er ked at måtte skuffe, men dette er på ingen måde Confit de Canard. Hverken light eller heavy. Her er en opskrift på den ægte vare: http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/Confit_de_Canard.htm
  vh Helle

  SvarSlet