lørdag den 27. november 2010

Havregrød med æblemos

Min absolut favorit morgenspise for tiden er havregrød med æblemos. Det smager SÅ godt og så holder det sulten væk i lang tid.

Rød med rød på: Juice med rødbede & Ingrid Marie æblemos


Jeg havde aldrig tænkt på at spise æblemos og grød sammen, før min veninde anbefalede mig at bruge en rest æblegrød fra æblegrød med mandelkrokant og flødeskum oven på min morgengrød, lige som de gjorde på den café hun arbejdede på i London. Stor succes!

Mit favorit æble at lave grød af er Ingrid Marie, fordi deres flotte røde skræl giver grøden en vildt flot rød farve.

Jeg kan godt lide at min grød har lidt bid, så jeg skræller kun halvedelen af æblerne og lader resten beholde skrællen på. På den måde får grøden også farve af skrællen.

Min æblemos:

Skræl halvdelen af æblerne og skær dem, samt dem med skræl, i små både. Dæk bunden af gryden med et par centimeter vand, kom æblerne, rørsukker og vaniljekorn, samt vaniljestang i gryden. Jeg gør det altid på slum, derfor har jeg ingen specifik opskrift. Nogle gange er den sød, andre gange knapt så sød, men den smager altid godt.

Når det hele har kogt lidt og æblerne er blevet en lille smule gennemsigtige, kan æblerne ligesom moses ud med en ske. Når grøden er ensartet og æblerne helt møre, er grøden færdig.

Jeg har den stående i en heimer i køleskabet, så det altid er nemt at smække en klat på min havregrød om morgenen.Min havregrød:
1 del havregryn (gerne grove) til 2 dele vand
groft salt

Havregryn og vand kommes i en gryde og sættes i kog ved høj varme. Når grøden begynder at boble op rundt i kanten, kommes salt i og der røres, samt skrues ned. Rør i grøden til den har den ønskede konsistens, smag om den er salt nok - usaltet havregrød er ikke nice - og server i en dyb tallerken.

Go' lørdag morgen & bon appetit!

Grød med et twist:
Kom en lille smule revet appelsinskal, en kardemomme kapsel eller en kanelstang ved, når du koger grøden. Det giver lige lidt ekstra...

6 kommentarer:

 1. Jamen det var da så lidt ;) God weekend!

  SvarSlet
 2. Du har helt ret :-) jeg har spist det i mange år efterhånden og det passer bare rigtig fint sammen....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 3. Det var helt nyt for mig. Grød med grød på lød for mig ret sært:) Men det virker hver gang og så er der altid æblegrød i køleren, hvis man skulle få lyst til lidt æble trifli...;)

  SvarSlet
 4. Hej Katja
  Så lige denne artikel og tænkte straks at det lignede dit bagværk!
  Ville have lavet mit eget poste, på din side, men det kunne jeg ikke finde ud af.

  artikelen hedder :Guide: Gå i sukkerchok med byens bedste kager.
  og er fra politiken.

  Pure niceness! Frederikke

  SvarSlet
 5. Hej Frede :)

  Tak for tippet, jeg tjekker det ud! Håber du nyder Århus i sneen. Kys

  SvarSlet