mandag den 30. august 2010

Spagetti carbonara med tomat/rødvins-sauce

Mandag aften. Køleskabet er tomt...næsten...og så ikke helt. Frem kom denne lækre og knapt så tunge udgave af den kendte spagetti carbonara.

1 lille løg i små tern
1-2 fed hvidløg, hakket
4 store tomater i tern
ca. 100 gram bacon
1-2 dl rødvin
1 håndfuld grovt revet parmesanost
1 stort æg sammenpisket
1 tsk. sirup eller sukker
stødt kanel
salt
peber
chili


Hvis der bruges tørret spagetti, skal dette sættes over først i rigeligt, saltet vand. Alle ingredienser forberedes. Svits bacontern/stykker, løg og hvidløg med en knivspids kanel og en smule chili. Når løgene er blevet glasagtige, tilføjes tomaterne og lidt efter rødvinen, samt sukkeret, salt og peber. Lad det koge godt indtil pastaen er al dente. Tag pastaen af varmen, hæld vandet fra og smid æg samt ost over pastaen i den gryde, pastaen har kogt i, mens der røres godt rundt.

Server pastaen i en dyb tallerken med tomatsauce på toppen og pynt evt. med lidt frisk basilikum. SÅDAN 15 min og mad på bordet! Og så smager det skide godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar