fredag den 6. august 2010

Sådan bliver du tilfreds...

Disse få råd er nok selvskrevne for mange, men jeg tror helt ærligt også at mange glemmer at tænke i disse baner, når de sammensætter et måltid.

Når du skal sammensætte et måltid, er det vigtigt at du tænker over, at alle dine smagsløg bliver tilfredsstillet. Det forholder sig faktisk sådan, at hvis du sørger for at tilføre din ret noget

- bittert
- surt
- sødt
- salt
- stærkt

behøver du ikke en særligt stor mængde, før du er mæt og tilfreds. Det er ikke tilfældigt, at mange slankekure går meget op i at krydre maden ordenligt, for det er en nem måde at undvære noget af det fedt, der normalt er med til at give saft og smag til maden.

Jeg er bestemt ikke et slankefreak og sparer bestemt ikke selv på olivenolien i min madlavning - jeg er bare i mod det unødvendige fedt.

Jeg kan også rigtig godt lide, når mad ser pænt ud. En salat kan f.eks. være utroligt kedelig at se på, hvis man ikke tænker over at tilføre den farver i form af forskelligt fyld. Tro det eller ej, øjet har meget at sige, når din mave skal tilfredsstilles.

4 kommentarer:

 1. Hørt hørt :-) Desuden er det også vigtigt at tænke i tekstur når man sammensætter et måltid. Sprødt, blødt og knas.

  SvarSlet
 2. Lige mine ord! Få ting kan løfte et måltid meget:)

  SvarSlet
 3. Hej Katja

  Dejligt informativt indlæg.

  Men du mangler lige Umami ( det såkaldte 5. smagselement ) på listen ;-)

  http://politiken.dk/tjek/dagligliv/forbrugguider/guidermad/article383718.ece

  Jeg leger altid selv med de 5 grundsmage.

  Fortsat god søndag.

  SvarSlet
 4. @ Det lyseblå køkken: Fed artikel:) Umami var ikke glemt, men mere eller mindre bevidst udeladt, da man jo kommer langt med de nævnte alene.

  SvarSlet