Jeg var på Relæ i Jægersborggade for et par uger siden og havde en fantastisk aften. Derfor vil jeg give mine varmeste ord om restauranten videre til dem der endnu ikke har besøgt Relæ.
Maden er billig - 325 kr. for 4 retter - og ekstremt velsmagende. Vin-menuen byder på lækre og velvalgte vine. Betjeningen er professionel, men ikke snobbet.
Alt i alt en dejlig scene for næste restaurantbesøg!
lørdag den 18. juni 2011
tirsdag den 7. juni 2011
Sommer på bloggen!
I anledning af sommeren, er der kommet lidt farve på MAD ifølge mig. Håber solen snart skinner igen!
Hjemmelavede forårsruller med svinekød, glasnudler og grøntsager
Det er overraskende nemt at lave sine egne forårsruller og så smager de væsentligt meget bedre end Daloon's. Hvis du er i tvivl om, hvordan man ruller så'n en forårsrulle, kan man finde utallige toturials på youtube, så jeg vil ikke prøve at forklare det på skrift, da du sikkert bare bliver skræmt væk eller forvirret, selvom det er super nemt.
Jeg har lavet fyld af hvad jeg lige havde og kunne købe på en søndag, så den her opskrift er bare en "vejviser" - stort set alt kød og grøntsager kan bruges. Jeg har efterfølgende også med succes lavet dem med hakket oksekød.
Til 16 stk. af mine hjemmelavede forårsruller, skal du bruge...
onsdag den 11. maj 2011
Dip/dyp med skyr og flødeskum
Jeg havde gået længe og kigget på den der hvide og lilla bøtte fra Løgismose nede i Netto og overvejet hvad f... et surmælksprodukt med 0,2 % fedt dog skulle gøre godt for, da en kollega en dag havde en lækker dressing på skyr med på arbejde (vi holder sammenskudsfrokost hver dag). Derfor prøvede jeg skyr af til min kærestes fødselsdagsmiddag.
Nu når det er så fedtfattigt, tillod jeg mig at blande det med flødeskum, for at få en lækker luftig konsistens - man kan selvfølgelig gøre sin egen version mere eller mindre fedtfattig - derudover hakkede jeg en masse friske krydderurter, lidt citronskal og -saft og smagte til med salt og peber.
Tjums kalder vi det i min familie og det refererer til alle slags dyppelser. Denne skyr-tjums blev brugt til bagte kartofler og gulerødder og den smagte helt vildt godt!
Nu når det er så fedtfattigt, tillod jeg mig at blande det med flødeskum, for at få en lækker luftig konsistens - man kan selvfølgelig gøre sin egen version mere eller mindre fedtfattig - derudover hakkede jeg en masse friske krydderurter, lidt citronskal og -saft og smagte til med salt og peber.
Tjums kalder vi det i min familie og det refererer til alle slags dyppelser. Denne skyr-tjums blev brugt til bagte kartofler og gulerødder og den smagte helt vildt godt!
tirsdag den 19. april 2011
Invitation til madbloggere! - og morgenvækning af P4...
Kære Madbloggere
Jeg og Mmm - zonen for madkultur, hvor jeg er så heldig at arbejde som projektassistent, vil gerne invitere interesserede madbloggere til et kæmpe event på Fregatten Jylland d. 12. maj.
Vi samarbejder med Region Midt og nogle udvalgte kulturinstitutioner om at skabe vækst via værtskab i projektet "En bid af historien".
På Fregatten Jylland arbejder vi på at skabe et unikt og sundt måltidstilbud til gæsterne, der tager udgangspunkt i proviantlister fra søslag Fregatten Jylland var på i 1800-tallet. Bare rolig der var andet en biskøjter og rom på:)
Ca. 48 elever fra Hotel og Restaurantskolens innovationslinje vil d. 12. maj, sammen med Mette Martinussen (ejer af Madeleines og 1.th), give deres bud på hvordan ingredienserne fra proviantlisterne kan omdannes til lækker moderne mad hele dagen igennem på Fregattens dæk.
Alt kommer til at finde sted i de originale omgivelser, efter at eleverne har tilbragt natten på banjerdækket i de selv samme hængekøjer, som soldaterne sov i i 1800-tallet.
Grunden til at vi inviterer madbloggere, er ikke for at skabe skjult reklame - om I skriver om eventet eller ej og hvad I skriver hvis I gør, er helt op til jer.
Vi er bare opmærksomme på det kæmpe netværk af bloggere, der efterhånden er og synes det ville være interessant at involvere nogle af jer i processen.
I må meget gerne sprede ordet! Og skrive til mig her eller på katja@mmmzonen.dk, hvis nogle af jer vil med eller høre mere om projektet eller d. 12. maj.
Jeg er også til at finde på 28714131.
Kærlig hilsen og god påske!
Katja - MADifoelgemig.blogspot.com
OG så lige et stort tillykke til NOMA også:) Jeg blev ringet op af P4 i morges, som havde fundet mit indlæg om NOMA efter mit besøg sidste september. De var interesserede i at høre om NOMA set fra en 'almindelig' borgers øjne. Interessant start på dagen!
Jeg og Mmm - zonen for madkultur, hvor jeg er så heldig at arbejde som projektassistent, vil gerne invitere interesserede madbloggere til et kæmpe event på Fregatten Jylland d. 12. maj.
Vi samarbejder med Region Midt og nogle udvalgte kulturinstitutioner om at skabe vækst via værtskab i projektet "En bid af historien".
På Fregatten Jylland arbejder vi på at skabe et unikt og sundt måltidstilbud til gæsterne, der tager udgangspunkt i proviantlister fra søslag Fregatten Jylland var på i 1800-tallet. Bare rolig der var andet en biskøjter og rom på:)
Ca. 48 elever fra Hotel og Restaurantskolens innovationslinje vil d. 12. maj, sammen med Mette Martinussen (ejer af Madeleines og 1.th), give deres bud på hvordan ingredienserne fra proviantlisterne kan omdannes til lækker moderne mad hele dagen igennem på Fregattens dæk.
Alt kommer til at finde sted i de originale omgivelser, efter at eleverne har tilbragt natten på banjerdækket i de selv samme hængekøjer, som soldaterne sov i i 1800-tallet.
Grunden til at vi inviterer madbloggere, er ikke for at skabe skjult reklame - om I skriver om eventet eller ej og hvad I skriver hvis I gør, er helt op til jer.
Vi er bare opmærksomme på det kæmpe netværk af bloggere, der efterhånden er og synes det ville være interessant at involvere nogle af jer i processen.
I må meget gerne sprede ordet! Og skrive til mig her eller på katja@mmmzonen.dk, hvis nogle af jer vil med eller høre mere om projektet eller d. 12. maj.
Jeg er også til at finde på 28714131.
Kærlig hilsen og god påske!
Katja - MADifoelgemig.blogspot.com
OG så lige et stort tillykke til NOMA også:) Jeg blev ringet op af P4 i morges, som havde fundet mit indlæg om NOMA efter mit besøg sidste september. De var interesserede i at høre om NOMA set fra en 'almindelig' borgers øjne. Interessant start på dagen!
Madklubben BISTRO-DE-LUXE: Absolut value for money!
I anledningen af at min veninde fra Århus var på besøg i sidste uge, tog jeg og resten af pige-flokken på Madklubben BISTRO-DE-LUXE.
Jeg har kun hørt godt om Madklubbens restauranter og havde også en rigtig god spiseoplvelese på Allo-Allo i Admiralgade, da den stadig fandtes, men havde aldrig før været på Madklubben.
Jeg er ret vild med denne koncerns manifest, som står trykt på deres menu-kort. Kort og godt står der, at betjeningen er ansat på deres smittende humør og personlighed - ikke på deres fine kendskab til mad og vin, hvilket siger meget om de hyggelige og afslappede rammer restauranterne tilbyder.
Vi blev placeret i en lille bås væk fra de andre borde og hvor tjenerne ikke naturligt kom forbi, så min første tanke var, at vi måske ville blive overset. Men det var heldigvis ikke tilfældet. Vi fik brød to gange, uden at have bedt om det og vores tjener var henne flere gange inden vi fik besluttet, hvad vi ville have at spise. Derudover kom maden hurtigt og kvaliteten var i top.
Menuen omfatter forretter, hovedretter, tilbehør, desserter og ost, suppleret op med en glimrende vinkort. Vi valgte én af deres "power"-vine til 200 kr og den var glimrende. Konceptet er 1 ret for 100 kr og så 50 kr for hver efterfølgende ret - til det skal dog lige bemærkes, at mange af hovedretterne og én af forretterne havde et menutillæg på 50-100 kr.
tirsdag den 5. april 2011
NaCl Showcooking: Fantastisk søndag i Odd Fellow Palæet
![]() |
| Sødt til kaffen |
Jeg læste første gang om NaCl - Nordic Academy of Culinary Leisure - på en blog (jeg kan desværre ikke huske hvilken) for ca. et halvt år siden og var ikke et øjeblik i tvivl om, at det bare var noget jeg måtte opleve. Min mor er jo heldigvis lige så madglad som jeg selv, så hun var klar på en aften i gastronomiens tegn.
Scenen var allerede sat, da vi trådte ind på gårdspladsen foran Odd Fellow Palæet i Bredgade med store olielamper og en rød løber, der førte ind i palæets smukke lyseblå foyer. Her blev vi mødt med håndtryk og en varm velkomst, der klart understregede den intime og afslappede stemning aftenen bød på.
Som en velkomst gimmick stod der hvad der lignede sperm-prøve-glas med let syrnet fløde (der bestemt kun hjalp på sperm-looket:), som vi skulle kærne/ryste til smør og bruge til brødet. Helt sikkert et party ryste-sammen-nummer at huske. Opskriften var 1 del kærnemælk til 10 dele fløde, lad det stå overdækket og uden for køleskabet natten over. Ryst det i fire minutter, eller til det er blevet til smør, i en lukket beholder, si kærnemælken fra og VOILA: Gæsterne har kærnet deres egen smør.
![]() |
| Tør is og vand med skovbundsessens |
Der var i alt 11 retter, der i blandt en næsten rå bøf af det danske svar på kobe-kød - Man burde aldrig spise andet! Jeg har sjældent fået mere mørt og lækkert kød.
Jeg kan varmt anbefale at bruge penge på sådan en fantastisk aften. Vi gav 400 kr for arrangementet og 175 kr for en vin-menu inklusiv en virkelig lækker dessertvin.
Abonner på:
Kommentarer (Atom)









