tirsdag den 7. juni 2011

Hjemmelavede forårsruller med svinekød, glasnudler og grøntsager


Jeg har længe haft lyst til at lave hjemmelavede forårsruller, så det faldt absolut i god jord, da min kærestes mor gav os et par pakker fuldkorns, forårsrulle-dej.

Det er overraskende nemt at lave sine egne forårsruller og så smager de væsentligt meget bedre end Daloon's. Hvis du er i tvivl om, hvordan man ruller så'n en forårsrulle, kan man finde utallige toturials på youtube, så jeg vil ikke prøve at forklare det på skrift, da du sikkert bare bliver skræmt væk eller forvirret, selvom det er super nemt.

Jeg har lavet fyld af hvad jeg lige havde og kunne købe på en søndag, så den her opskrift er bare en "vejviser" - stort set alt kød og grøntsager kan bruges. Jeg har efterfølgende også med succes lavet dem med hakket oksekød.

Til 16 stk. af mine hjemmelavede forårsruller, skal du bruge...
1 stort (rød)løg
3 fed hvidløg
2 forårsløg
1 stang citrongræs
2 store håndfulde spidskål i strimler
1 gul snackpeber
1 stor håndfuld bønnespirer
2 håndfulde udblødte glasnudler
500 gr. hakket svinekød
1 stor tsk. grøn- eller rød karrypasta
1 æg til "lim"

1. Løg, hvidløg og forårsløg snittes fint og sauterer i lidt varm olivenolie sammen med karrypastaen i en wok eller en sauter-pande.

2. Når løgene er blevet en smule klare, brunes kødet og det bankede og fint snittede citrongræs tilføjes.

3. Fint strimlet snackpeber tilføjes og steger/varmer med i et par minutter, mens glasnudlerne opbløder i varmt (ikke kogende) vand. Sluk derefer for blusset.

4. Når glasnudlerne er blevet bløde, klippes de i 2-3 cm stykker og tilføjes til kødet sammen med det fint strimlede spidskål og bønnespirerne. Vend det hele godt rundt i fyldet og smag til med salt (evt. i form af soya) og peber - hav dog i mente, at rullerne som regelt spises med soya og derfor ikke skal være meget salte.

5. Lad fyldet køle lidt af inden du ruller forårsrullerne. Brug ca. 2 stor spiseskefulde fyld pr. forårsrulle og saml dem med lidt sammenpisket æg.

Selvfølgelig er det sundest at lave dem i ovnen, men de smager altså bedst, hvis de bliver friturestegt i en smagsløs olie, fx. solsikkekerneolie.

Jeg serverer dem med én eller to lækre salater og soya.

Velbekomme!

9 kommentarer:

 1. Wow, det ser mums ud! Og sikke fint design på din blog! I like it!

  SvarSlet
 2. Mums, de ser lækre ud - og det fuldkorns forårsrulle dej, kan man godt blive helt pjattet med :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 3. @ Kia: Tak:) Jeg tænkte farverne passer lidt bedre til de lysere dage.

  @ Birthe: Ja, selvom kineserne nok synes at det er blasfemi med fuldkorn:)

  SvarSlet
 4. Jeg vil også!! Hvor køber man fuldkornspladerne henne? Indtil videre er det kun lykkedes med med rispapir..

  Kram.

  SvarSlet
 5. Fedt! Vi fik det med årstiderne, men det er fra L'Eva dels rollitos. Det skal prøves;)

  SvarSlet
 6. Det ser lækkert ud Katja, jeg må nok hellere udsætte familien for det en dag. Din opskrift er hermed kopieret ned i min private kogebog, håber det er okay :o)

  Hvor køber i dejen til forårsullerne?

  SvarSlet
 7. Hej Milter

  Dejen fik jeg fra Årstiderne, som havde et ekstra tilbud på det. Man kan købe almindelig forårsrulledej i de fleste kinesiske og japanske supermarkeder. Ved dog ikke om de har fuldkorn...

  God fornøjelse med dem! Selvfølgelig må du kopiere min opskrift ned i din private samling - det bliver jeg bare glad for:)

  God dag, Katja.

  SvarSlet
 8. JA, hallo ka sguda godt regne ud hvordan man laver fyldet. Men hvordan laver man dejen selv? Og hvordan folder man dejen omkring fyldet så det hele ikke splatter ud på køkkenbordet inden man får kastet dem i frituren? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke hvordan man selv laver dejen, men jeg tror helt ærligt heller ikke at det kan betale sig - både mht. pris og slutresultat. Find en tutorial på youtube, hvor du kan se hvordan rullerne skal foldes. Det er ret nemt, men svært at forklare i ord. Håber det lykkes for dig!

   Slet