onsdag den 23. januar 2013

Lækker, nem og billig suppe med hokkaido-græskar



Selvom sæsonen for danske hokkaido-græskar er forbi, synes jeg alligevel denne lækre suppe fortjener et lille indlæg. Hokkaido er super sundt og smager super godt - både bagt, kogt og stegt. Den her suppe kom, lige som min linsesuppe med ingefær, til verden en dag hvor køleskabet ikke ligefrem bugnede med ingredienser. At den er simpel gør den dog ikke mindre delikat og mættende.

Til 2 personer + lidt frokostrester skal du bruge...

1 økologisk hokkaido
ca. 1 liter vand, kogende2 store rødløg
2 fed hvidløg
1 bouillonterning, høns eller okse
1 tsk frisk hakket ingefær (eller mere)
1 tsk grøn karrypasta

oliven olie
salt
peber

1. Skyl græskaret godt og skær det over på midten. Fjern kerner og det "bløde" i midten af græskaret med en ske og skær det i tern (jo større tern, jo længere kogetid og omvendt). Ikke-økologisk hokkaido kan også bruges, så skal du bare skrælle det og suppen får ikke helt den samme flotte orange farve. Pil løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker. Suppen skal blendes til sidst, så form og størrelse er ikke så vigtigt. Skræl og hak ingefæren i små tern.

2. Varm olien i en stor gryde på medium varme og brænd karrypastaen af i den varmeolie. Karrypastaen skal bare lige røres lidt ud i olien og stege alene i 20-30 sekunder.


3. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Lad det stege indtil løgene er bløde og glasagtige. Tilsæt græskaret og evt. lidt mere olie. Steg det hele et par minutter og rør engang i mellem undervejs.


4. Bræk bouillonterningen i mindre stykker og kom den ved grøntsagerne sammen med det kogende vand. Vandet skal dække grøntsagerne, men hæld hellere lidt mere i undervejs end at hælde for meget i fra starten. Det er nemmere at gøre suppe tyndere end tykkere...

5. Når græskaret er mørt (efter ca. 15-25 minutter afhængigt af størrelsen på stykkerne), tages gryden af varmen og suppen blendes med en staublender. Smag til med salt og peber.


Server suppen med en god klat creme fraiche, hakkede krydderurter og lidt friskkværnet peber (dvs. stort set alt det jeg mangler på dette billede). Jeg spiser tit rugbrødscroutoner til, men et godt stykke lyst brød kan også gøre det.

Velbekommen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar