onsdag den 2. maj 2012

MADrid - tapas, vin og skaldyr!
Det er ved at være nogle måneder siden min kæreste og jeg kom hjem fra Madrid, men det skal ikke stoppe mig fra, at dele lidt ud af al den fantastiske mad og vin vi fik dernede. Billedet ovenover er fra Vinoteca Chueca, som vi vendte tilbage til flere gange i løbet af ugen. Man sidder i høje stole rundt om vintønder og stilen minder meget om Malbeck i København.

Madrid er en fed storby med mange forskellige kvarterer, som man nemt kan få et indtryk af på en forlænget weekend. Vi boede lige i starten af byens største ludergade Calle de la Montera på hjørnet af Calle Gran Via. Perfekt placeret lige i midten af centrum, var det et rigtig godt udgangspunkt for at udfordre Madrids centrum til fods.

Vi brugte mange morgener hos et bageri med en virkelig hyggelig café, hvor man får caffe latte i en skål, lækkert brød, æg på mange måder, super lækre marmelader og chokoladespreads og mange internationale aviser. Indretningen er virkelig hyggelig! Sydeuropæere spiser jo ikke særlig meget morgenmad, så det er svært at finde noget morgenmad man virkelig bliver mæt af, men det lykkedes i den grad her. Le Pain Quotidiene findes mange steder i verden (bl.a. to steder i Madrid) og jeg skal bestemt også finde dem i New York til sommer.Hjemme fra havde jeg fået anbefalet at spise skaldyr på meget lokale Ribeira Do Miño lige mellem Chueca (homokvarteret) og Malasaña (kunstnerkvarteret). Det var enormt lækkert og nøjagtigt lige så rustikt som det ser ud!

Vi fandt selv en virkelig god vin- og tapasbar på Calle Cava Baja der hedder Taberna Tempranillo. Der er billigt og deres tapas/brød med fyld, var så lækre at jeg glemte at tage billeder af det! Desuden har de gammel sherry - min absolutte favorit dessertvin.

Gaden er spækket med gode restauranter, men vi ramte desværre forkert en anden aften i samme gade. Kan nogen gætte hvad den her forret består af?


Vinen var virkelig god! Der er ikke så meget andet at sige om Posada del Leon de Oro, men det var heldigvis den eneste dårlige oplevelse vi havde.

Gammeldags amerikanske burgerbarer med milkshakes og læderbåse i pastelfarver er et stort hit i Madrid og der ligger ret mange i Chueca og Malasaña. Det måtte vi jo prøve. Jeg fik en virkelig lækker burger med blå ost, min kæreste fik en hotdog med usandsynligt meget ostesovs og til deling tog vi en omgang meget fedtede løgringe. Godt og meget tungt måltid! -perfekt til tømmermænd.På Calle de Hortaleza fandt vi en meget fin (og dyr) delikatesse forretning der hedder Felix Food Society. Vi havde desværre ikke adgang til et køkken, så vi måtte nøjes med at købe eftermiddagsdrinks til afslapning på vores hotelværelse. Der opdagede jeg en helt fantastisk rosen-limonade fra Fentimans. Ikke spor spansk, men skide god!


Den sidste aften tilbragte vi på Orio, en meget fin tapasbar på Calle Fuencarral, hvor man betaler pr. pind efter måltidet. Det er et af de eneste steder i byen, der serverer østers og der er ikke så autentisk, men maden er lækker. Vi spiste os fordærvede, men lagde under 400 kr for to personer inkl. bobler og vin.Madrid er en dejlig by med rigtig mange gode tilbud til mad- og vinentusiaster.

2 kommentarer:

 1. Jeg skal til Madrid om nogle uger, og mine svigerforældre har bedt mig om at tage en god vin med hjem derfra. Kan du anbefale en bestemt spansk rødvin?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Morten
   Vi fik en virkelig god spansk rødvin på restauranten med den suspekte forret. Den hedder Alto Landon 2005 og er en syrah blend. Ellers vil jeg klart anbefale dig at gå på en vinbar, evt. Taberna Tempranillo på Calle Cava Baja, og smage dig igennem kortet. Mændene på Taberna Tempranillo er meget kompetente og kan med sikkerhed hjælpe dig godt på vej - og så får du jo lov at smage på det hele. Rigtig god tur! Husk at få en omgang eggs benedict på Le Pain Quotidiene, der er så hyggeligt. Katja

   Slet