torsdag den 24. maj 2012

Svinekoteletter i stegeso med æbler, løg og øl

Jeg havde egentlig tænkt mig at stege koteletterne på panden i mandags, men så fik jeg den idé at smide dem i min stegeso sammen med alt godt fra køleskabet.

Det blev til en rigtig lækker ret med svinekoteletter, æbler, rødløg, jordskokker, hvidløg og øl. Til koteletterne fik vi speltsalat, dog med rosiner og persille i mangel på abrikoser og basilikum - det fungerede ganske fint!

Jeg spurgte mig lidt for og kom frem til at koteletterne skulle være 65 grader, for at være møre og saftige. Derfor stak jeg et stegetermometer i én af koteletterne, så spidsen var i midten af kødet.

En anden gang vil jeg lade grøntsager og øl få et stykke tid alene, før koteletterne kommer i; Jordskokkerne havde lige lidt for meget bid, da kødet nåede 65 grader, men det smagte super godt og det søde æble, sammen med lidt bid fra løg og hvidløg var perfekt.

Til 4 koteletter brugte jeg...4 store rødløg i både
2-3 æbler uden kernehus og i både
4-5 fed hvidløg hele eller i skiver
5 store jordskokker skrallede og i tykke skiver
1 tsk citronskal revet (jeg brugte en rest sukkersyltet citronskal)
33-45 cl øl efter smag (jeg brugte en pilsner)
lidt persille til pynt
salt, peber og evt. lidt chili

Og gjorde sådan med det....


Først fyldte jeg stegesoens låg og bund med vand. Den skal gerne stå med vandet i ca. 30 min. før den skal i ovnen - specielt hvis den er ny! Ellers kan man risikere at den revner inde i ovnen.

Imens ordnede jeg alle grøntsagerne og brunede koteletterne på hver side på en varm pande. Jeg plejer at klippe ind i fedtkanten 2-3 steder inden stegning, for at undgå at kødet "krummer ryg" på panden og steger ujævnt.

Derefter lagde jeg først halvdelen af de blandede grøntsager i bunden af stegesoen, koteletterne oven på og til sidst resten af grøntsagerne og øllen. Grøntsagerne afgiver også væske, så der skal ikke være mere end bare lige i bunden af stegesoen. Næste gang vil jeg som sagt give grøntsagerne 20 min. alene, før kødet kommer i.

Termometeret stilte jeg på 65 grader og så gik der ikke lang tid (30 min) før maden var klar.

Alt bliver lækkert i en stegeso! Selv de billige svinekamkoteletter fra Netto kan blive møre og saftige.

Velbekomme.


3 kommentarer:

  1. Mmm mums lyder lækkert :)

    SvarSlet
  2. Den får du desværre ingen point for herfra... syntes faktisk det smagte direkte dårligt.. det samme syntes min familie. Det blev en tam omgang, og der var 1000 bedre måder, at lave koteletter på.. grønsagerne og øllet klædte langtfra hinanden. Dog er koteletter og flutes er heller ikke værst... resten fik hunden☺

    SvarSlet