tirsdag den 14. december 2010

Le Montmartre - en lille (sød) bid af Paris

http://ibyen.dk/restauranter/guide/ECE590381/guide-byens-laekreste-konditorier/
Min veninde og jeg havde begge tilfældigvis opdaget det lille konditori i Oehlenschlægersgade og aftalte at tjekke det ud en fredag eftermiddag, hvor fredagsbajeren passende kunne skiftes ud med lidt sødt.


Konditoriet kom til verden fordi David Piffre, ejeren af Le Montmatre, savnede sit lands kager og ikke selv er så meget til fløde og marcipan, som vi har tradition for her i Danmark.

Le Montmatre er et lille konditor i et gult lokale med lidt kikset indretning; på væggen hang blandt andet en plakat fra en fransk kosmetikreklame side om side med blyanttegninger af Eiffeltårnet. På trods af dette var der prop fyldt med folk i alle aldre, der lige som os havde fundet vej gennem snestormen.

Kagerne, hvilket jo er hvad det hele handler om, var formidable - og billige! Vi købte to forskellige, så vi kunne smage to hver. Valget faldt på en tarte au citron merengueé og en mokka-chokolade-mousse kage, som jeg desværre har glemt hvad hed. Begge til 32 kr stykket. Citrontærten var absolut favorit, men mokka-chokolade-mousse kagen var bestemt heller ikke dårlig.

Kaffen var ikke noget at skrive hjem om - lige så dårlige cappuccini som jeg fik i Paris i november - men serveringen i fine kopper og flotte tallerkener hjalp på det. Næste gang tror jeg dog, at jeg vil snuppe en kop the eller bare en espresso til min citron tærte.

Alt i alt et dejligt og billigt sted at spise sin eftermiddagskage.

Info om Le Montmatre:

Oelhenschlægersgade 5
1663 København V

Åbningstider: Kl. 8-18 (mandag lukket)

Deres dankort-terminal virkede ikke da vi var der, men det skulle kun være midlertidigt.

2 kommentarer:

  1. Uh, det lyder da godt nok forjættende, med sådan et stykke citrontærte :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Det kan i den grad anbefales! Jeg er normalt mest til chokolade-holdige kager, men den her skal jeg helt sikkert selv prøve kræfter med at lave - når jeg får en ovn, vel at mærke:)

    SvarSlet