tirsdag den 11. juni 2013

The Refined Ghetto - Silver.SpoonI slutningen af maj arbejdede jeg på en ganske særlig pop up restaurant sammen med Silver.Spoon og Stranger group.

Konceptet var råt møder fint og sart under teamerne soul, r&b og cajun. Denne pop up restaurant var noget helt specielt - ikke mindst på grund af det noget udfordrende venue. The Refined Ghetto blev afholdt i Sømine Depotet på Refshalevej, som kort sagt er fire betonvægge, et beton gulv og et beton loft, der året rundt holder en temperatur på 8 grader. Dertil kommer grafitti fra gulv til loft, sandbunker og flere centimeter støv på det 200 kvm gulv. Fik jeg sagt, at der heller ikke er hverken vinduer, døre, elektricitet, vand, køkken eller toilet?


Den største udfordring viste sig at være, at holde gæsterne varme - hvilket desværre heller ikke lykkedes helt - på trods af den gigantiske infrarøde varmekanon.


For at være tro mod konceptet, havde Tiffany fra Silver.Spoon fået fløjet en virkelig dygtig kok, Jordan Grosser, ind fra San Francisco. Jordan er en typisk amerikansk cajun-kok, både af sind og størrelse. Meget af maden havde været et smut forbi fritøsen, men han formåede at servere samtlige retter så delikat og smukt anrettet, at det friturestegte ikke stjal al opmærksomheden på tallerkenerne.


De flotte lysekroner fra Søren Rose Studio sluttede bordet meget flot af. Alt servicen kom fra Royal Copenhagen. Jeg må indrømme, at jeg er blevet lidt forelsket i deres flotte tallerkener.

Aftenens menu - 6 faste retter og 3 cocktails


Første servering bestod af rå, forkullede kammuslinger. Hertil en meget let suppe. Helt klart aftenens letteste servering, men så gik der ellers også friture i den...


Anden serving var en meget smukt anrettet corn dog med brisler og fyldte vagtel-æg. Jeg er mest til stegte brisler, men det var meget lækkert alligevel.Tredje servering var friske nudler med spidsbryst, hummer, pocheret æg og friturestegt okra. Herover blev hældt en mild fond. Okraen var super lækker - slet ikke slimet!


Min absolutte favorit, fjerde serving, som skulle have været due, men blev vagtel med den lækreste majspandekage og citronsmør. Det er uden sammenligning den lækreste mest saftige fugl, jeg nogen sinde har smagt.

Af en eller anden grund tog jeg ikke et billede af den femte servering...


Desserten, cola-kage, var overraskende lækker. I det gamle amerika var cola åbenbart billigere end både sukker og chokolade, hvorfor man fandt på, at bage med cola som sødestof. Selve kagen smagte ikke af så meget, men med den luftige chokolade cremeaux, marengs og frisk estragon, var desserten som helhed helt i top. Meget spændende at bruge 'bearnaise'-urten i det søde køkken, men yderst delikat sammen med chokolade.

Da middagen var slut, rykkede vi ind i loungen, som bestod af hjemmelavede pallesofaer og møbler fra Erik Jørgensen.


Det var spændende og hårdt arbejde at være med til at skabe The Refined Ghetto fra bunden - næste pop up projekt behøver dog, efter min mening, ikke være en lige så stor logisktisk udfordring. Se flere billeder fra The Refined Ghetto her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar