mandag den 14. marts 2011

Brunet blomkålspuré

For et par uger siden, havde vi brunet blomkålspuré på som tilbehør til dagens ret på mit arbejde, hvilket inspirerede mig til at freestyle min egen version derhjemme. Jeg er så heldig at få en årstiderne kasse hver fjortenes dag og lige for tiden er der stort set blomkål i hver gang, så det var kærkomment med lidt ny blomkåls-inspiration.

Det brunede smør og citronskallen giver denne puré en helt eminent smag, som passer perfekt til rødt kød.

For at lave brunet blomkålspuré skal du bruge...

Smør
Løg
Hvidløg
Skrællen fra en økologisk citron
Mælk - gerne sødmælk
Salt og peber

Stavblender

Og gøre sådan med det...


Denne opskrift skal efter min mening være på slum, hvorfor der ikke er nogle mål på noget.

1) Brun en god mængde smør af i bunden af en gryde. Det ER 'smøren der gør'et', så brug så meget din samvittighed tillader dig.
2) Snit løgene og lad dem svitse i det brunede smør i et par minutter, inden blomkålen lægges i buketter i gryden.
3) Dæk kålen 3/4 med mælk og put hele, pillede fed hvidløg ved, samt revet citronskal, salt og peber. Kog til kålen er godt mør ved svag varme og under jævnlig omrøring.
4) Blend det hele til en lind puré, eller efter smag, og smag til med salt og peber.

Server eventuelt puréen i stedet for sauce til en god bøf med en frisk salat til.

velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar