søndag den 25. august 2013

En aften på Geist

Det er en dejlig tid for en madelskende pige som mig. Copenhagen Cooking er i fuld gang og der er meget godt i vente. Weekenden er gået med lækker mad i lange baner, skudt i gang af en aften på Bo Becks Geist. 

Den skønne flok fra Moderna Museet i Stockholm, som jeg var så heldig at arbejde sammen med på Madeleines madforestilling, Sol Invictus & 50.000 Lux, var i København i weekenden. De inviterede mig til at gøre dem selskab på Geist og en pre-dinner cocktail på Rubys. Jeg fik en lækker daiqiuri med rabarber, vaniljesirup og mørk rom. Rubys daiqiuri hedder den og den er bestemt anbefalelsesværdig. Det var mit første besøg på Rubys, men bestemt ikke det sidste. 

Nu til Geist som dette indlæg jo skulle handle om. Det var også mit første besøg her. Vores søde tjener anbefalede os at tage en 5-retters menu, som "Bo havde valgt til os". Da flere ved bordet var kokke og havde forståelse for, at det ville være nemmest for køkkenet, hvis otte mennesket ikke valgte 20 forskellige retter, takkede vi ja uden at vide, at det var alt, alt for meget mad.

Lyset var desværre ret dårligt, så mine billeder er ikke specielt gode. Når det så er sagt, så vil jeg heller ikke kalde alle serveringerne lige kønne. 

Første servering var tørret unghanebryst med figner og balsamico. Kødet var næsten sort eller mørkelilla med en næsten sortfodsskinke-lignende smag. Meget lækkert. 


Anden servering, min favorit, men også en meget mættende et bestående af kartoffelmos med rigeligt smør, som et vis brødrepar ville udtrykke det, taskekrabbe og saltet smørskum. Fantastisk velsmagende! Og så var jeg mæt. 


Men vi var jo langt fra færdige. Tredje servering, pighvar med ravioli af gruyere med fennikel, var efter min mening for stor. Ét stykke fisk havde været rigeligt. 


Fjerde servering kunne jeg ikke spise mere end en bid af, selvom pattegrisen, de delikate artiskokchips og trøffelsaucen udgjorde en meget lækker ret. 


Den femte og sidste servering fik vi selv lov til at vælge. Jeg bad om den letteste dessert de havde og blev anbefalet "Luft i luft i luft tiramisu". Luftig, det var den bestemt og en dejlig afslutning på en skøn middag. I midten lå en cremet kaffemælkeis. Over den var en mascarponeskum, kagekrummer og espressoskum. Hvis man fik alle komponenter med i én bid, smagte den præcist som en tiramisu, selvom udseendet var langt derfra. 


Geist har et fint vinkort med alt fra forholdsvist billige til mellemdyre vine. Vi startede med et par flasker interessante rosé bobler på pinot noir, derefter en dejlig Sancerre og til slut en virkelig god chianti. 

Det er lang tid siden, at jeg har måtte levne god mad, men her var simpelthen alt, alt for meget mad. Selv de stor kokke ved bordet, måtte give op. Men lækkert var det og jeg vender gerne tilbage. Retterne har alle forretsstørrelse, de er ikke specielt dyre og 2-3 er rigeligt pr. person, så man kan faktisk godt spise en ikke alt for dyr middag på Geist. 

Næste dejlige middag i sigte er min fødselsdagsgave, en middag på 1. th. Ih, hvor jeg glæder mig!

3 kommentarer:

 1. Jeg læser indlægget og tænker - hvordan kan der være for meget mad? Men det lyder da til, at I har haft en god aften og fået noget lækkert mad :) I kunne bare have sendt resterne til mig ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Søren. Tak for din kommentar. Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener. Der var alt for meget mad! Men det smagte alt sammen skønt:) Jeg vil anbefale at man holder sig til 3 retter a la carte - man kan jo altid bestille en ret mere, hvis man ikke er på trille-stadiet. God weekend! Kh Katja

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet