mandag den 27. august 2012

En bid af New York #2: New York Restaurant Week summer 2012


Næste afsnit i New York-serien handler om New York Restaurant Week, som afholdes to gange årligt i januar/februar og juni/juli.

Frokost: 3 retter for 24,07 $
Aften: 3 retter for 35 $

I år kunne NYC Restaurant Week fejre 20 års-jubilæum og vi var så heldige, at være med til at fejre dem de første dage, vi var i byen.

Vi besøgte først Spicemarket i the meatpacking district. Flot sted med tunge møbler og maaaaange tjenere. NYC Restaurant Week-menuen var ikke specielt spektakulær, men deres almindelige menukort så meget lækkert ud - og kostede så også derefter.

Til at starte med fik vi grisemave. Meget fedt, sprødt og lækkert med thai-urter og chili.Næste forret var knapt så stort et hit. Vandmelonsgazpacho - jeg er simpelthen ikke til kold suppe og slet ikke den her. Jeg levnede og det gør jeg sjældent!Hovedretten lød ikke som en sandwich, men det var det. Stort set en god kylling/bacon, som man kender den. Det skal dog siges, at kyllingen var virkeligt lækker.Desserten var så dårlig, at jeg glemte at tage et billede. Heldigvis havde vi bestilt et virkelig godt glas Riesling icewine til.

Næste stop var Nougatine at Jean-Georges lige ved Columbus Circle i nederste venstre hjørne af Central Park. Her var alt godt, bort set fra at der var pisse koldt pga. aircon. Det viser sig, at jo finere restauranten er, jo koldere er der. Virkelig mystisk at det skulle være prestigefyldt at blive frosset ned, mens man oven i købet betaler mange penge for det...

Første ret var tuntatar med radiser, avocado og ingefærsuppe. SÅ lækkert! Ingefærsuppen var fantastisk.


Anden ret var langtidsbagt smør-mør laks på en bund af søde majs og cherrytomat-vinaigrette.


Sidste og bestemt den bedste ret var blødende chokoladekage - for engangs skyld med en kakaoprocent der sparker røv - hjemmelavet vaniljeis propfyldt med vaniljekorn og lidt sukker knas. Simpelt og skide skønt!


Det er svært at tro, at Jean-Georges står bag begge restauranter...

Tredje restaurant skulle have været Centro Vinoteca, men da nogen (mig) glemte at læse det med småt, om at flere restauranter ikke serverede menuerne i weekenden, nøjedes vi her med en enkelt ret og et glas vin hver.

Mmmmm jeg elsker salviesmør! Jeg fik ravioli med salviesmør og glemte helt at "sovsen" ikke bestod af andet end rent smør.


Nu blev vi jo snydt for dessert, så vi gik lidt ned ad gaden og fandt en fantastisk is-pinde-butik, hvor de selv laver al isen og så kan man vælge mellem mørk, lys og hvid flydende chokolade og alt muligt drys.Jeg valgte mixed berries sorbet og fik den dyppet i hvid chokolade og pistacienødder. Jeg siger jer den var god! Min kæreste fik deres pistacie gelato med hvid chokolade. Han var også helt solgt.


Den lille isbutik, Popbar, er bestemt et besøg værd. Den ligger på hjørnet af Carmine Street og 6 avenue.

God aften! Nu vil jeg gå til køjs og drømme om ispinde og solskin.

5 kommentarer:

 1. Har lige selv været i New York, og fik også besøgt en masse steder. Alt fra gade delis til undergrunds brasserie. Jeg elsker New York for dens kulinariske alsidighed.

  Det ser også ud som om du har haft en god tur! Især Nougatine at Jean-Georges lyder som en god oplevelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nougatine var meget dejlig, men elsker også New York for, at maden faktisk er lige så god på mange andre spisesteder og ofte også til billigere priser. Det var den bedste tur og jeg vender snart tilbage - hvis banken tillader det:)

   Slet
 2. Hej :)
  Jeg kom lige forbi dig på twitter ved et tilfælde og fandt din blog.
  Ispindebutikken ser helt fantastisk ud, jeg har aldrig set noget lignende! Sådan nogle måtte de godt have en masse af herhjemme.
  Jeg er også selv helt bidt af New York, har været der et par gange nu, og hver gang er det en kæmpe oplevelse, især også variationen af mad :)
  Jeg har også en madblog (kan du måske høre), så du må endelige kigge forbi, og evt. følge mig på bloglovin og twitter, hvis du lyster.
  God aften herfra!

  SvarSlet
 3. Hej,

  jeg kom tilfældigt forbi, da jeg søgte på Langtidshævet brød, og fandt lige dette oplæg også. Jeg vil blot høre om du har en adresse på pindisbutikken i New York? :-)

  - Kirsten.

  SvarSlet
 4. Jeg kan lære at læse ordentligt! Der står jo hvor den ligger. Beklager :-)

  SvarSlet