torsdag den 20. oktober 2011

Hindbærtrifli med syrlig flødecreme

Denne trifli kom tilfældigt til verden, fordi det lige var de ingredienser jeg havde at lave dessert af forleden. Den syrlige flødecreme smager vildt godt og giver den traditionelle trifli et lille løft.

Trifli er nemt og kan forberedes på forhånd. Den her version er knapt så sød med et lille syrligt strejf, så den er god oven på en tung middag.Til 4-5 portioner af min hindbærtrifli skal du bruge...

Hindbærgrød
1 ps. frosne hindbær
1 vaniljestang
et skvæt balsamico
et skvæt vand
flormelis efter smag - efter min smag ikke mere end 100 g

Creme
0,25 l piskefløde
1-2 dl A38 - eller et lignende surmælksprodukt
1 tsk vaniljesukker eller kornene fra en halv vaniljestang

Crunch
100 g flormelis
3 dl grovvalsede havregryn

1) Hindbærgrød: Alt hældes i en lille gryde og små simrer til det er en lind grød. Rør ofte. Smag på grøden og tilsæt mere sukker, syre eller hvad du nu synes den mangler. Den behøver ikke være for sød. Stil til afkøling i køleskabet eller bare i gryden på bordet.

2) Crunch: Smelt flormelis på en pande over middel varme. Pas på! Det går lige pludselig stærkt. Bevæg hele tiden sukkeret rundt med en palet, så det ikke brænder på. Lige så snart alt sukkeret er opløst, hældes grynene over og der røres grundigt indtil de er blevet en smule gyldne og sukkeret er fordelt. Lad crunchen køle af på et stykke bagepapir og del alt for store klumper op i mindre stykker. Når crunchen er kold, pakkes den lufttæt, til den skal bruges.

3) Creme: Pisk fløde og vanilje til en let skum. Vend A38 forsigtigt i og stil cremen på køl. Tilsæt eventuelt en smule revet citronskal.

4) Når triflien skal serveres lægges de tre dele skiftevis i lag i små skåle eller fine glas (først creme, så grød og til sidst crunch). Jeg nåede op på tre lag til fem personer.

Tip: Server eventuelt triflien med en smule hakket mørkt chokolade på toppen. Jeg havde tilfældigvis en æggehvide til overs, så jeg lavede nogle små kyskager som pynt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar