Sider

torsdag den 27. januar 2011

Kålsuppe med oksekød

Jeg kan vist lige nå, at spytte den her ud i cyber space inden kulden helt slipper sit tag i lille Danmark.

Min mor lavede ofte den her suppe, da jeg var lille. Den er simpel, men smagfuld og god - og så er den billig.

Min udgave har fået et lille spark med hvidløg og karry, så forkølelsen rigtig kan holdes på afstand.

Du skal bruge...


1-2 rødløg i tern
2-4 fed hvidløg i skiver
1/4 hvidkål i tern (ca. 2x2 cm)
100 gram hakket oksekød
1 oksebouillonterning
2 liter kogende vand
1 tsk grøn karrypasta

Masser friskkværnet peber, timian, salt og olie til stegning.

Og gøre sådan med det...

Brænd karrypastaen af i den varme olie og smid løg og hvidløg over. Når løgne er blevet klare, svitses kålen med lidt timian. Når kålen er blevet en smule bløde hældes det kogende vand over, boullionterningen smuldres i og suppen simrer i 5-10 min.
Når kålen mør, smuldres det hakkede oksekød i suppen.
Smag til med salt og rigeligt peber og server med noget lækkert brød til.

Bon appétit!

3 kommentarer:

  1. Uhm, den ser lækker ud :-) Den må på to-do-listen...

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Mmm... sundt, varmende, billigt. Det lyder som en rigtig god ret på en kold aften. Jeg synes ofte, at det kan være svært at finde på mad med kål, som er så fantastisk sundt, at jeg ærger mig over, at jeg ikke spiser det mere. Tak fordi du delte denne opskrift :)
    Kh Nadia / foodfanatic

    SvarSlet
  3. @ Birthe: God fornøjelse med den;)

    @ Nadia: Det var så lidt! Er glad for den falder i din smag:)

    God dag til jer begge!

    SvarSlet