Sider

fredag den 15. oktober 2010

OSTostOSTostOST


Dejlig aften med ost i lange baner!

På brættet var der:

-Prima Donna (én af mine personlige favoritter)
-Gede gouda (som jeg aldrig havde smagt før, men den var sindssygt lækker! Diskret smag, fast og cremet i konsistensen)
-Blue Dream (også en gammel kending i mit køleskab. Meget castello-agtig, men knap så dyr)
-Land brie
-Buko friskost med cognac og hasselnødder (meget sød)
-Chili gouda
-Gederulle (rester fra chevrè chaud vi fik til forret sammen med et glas bobler)
-Hvidløgspølse

-Bær gelé med chili, vanilje og balsamico
-Sukkersyltet ingefær i sirup
-Vaniljeæbler
-Valnødder i honning
-Hyben chutney a la Anne-Mette
-Basilikumspesto a la Katrine
-Peberfrugt-valnøddepesto a la Katrine

-Vindruer
-Radiser


og godt brød a la Katrine, samt rødvin i stride strømme...

Et fest måltid og en rigtig god tradition!

8 kommentarer:

  1. elsker det! vi har også "Ost & Pølse" aftener hjemme hos os, det er fabelhaft! en god håndfuld venner, rødvin og snak.. helt nede på jorden! :D

    SvarSlet
  2. Jeg køber lige en Hollandsk gedeost 50+, godt inspireret af dette indlæg. hilsner fra Amsterdam og tak for gode opdateringer!

    SvarSlet
  3. Dejligt så mange deler min entusiasme for ost:) Og god fornøjelse med gede gouda'en, Villads!

    SvarSlet
  4. Ost og pølse komsammen er altid fantastisk, men... prøv med hvidvin istedet for rødvin. Det er en gammel opfattelse at rødvin er optimalt til ost, hvidvin passer bedre. Prøv en god tysk Riesling, eller en frisk Sauvignon Blanc. God fornøjelse med det.

    SvarSlet
  5. Ja, det har jeg også hørt og prøvet, men jeg må indrømme at jeg altså er til den røde, når det kommer til de våde varer der skal akkompagnere osten:)

    Men jeg er generelt bare ikke rigtig til hvidvin - med mindre det er rigtig godt og det er oftest også ensbetydende med rigtig dyrt og så langt rækker SU'en sjældent.

    Katja

    SvarSlet
  6. Ost er altid godt :-) men hvad er Vaniljeæbler?

    SvarSlet
  7. @ Artur: Vaniljeæbler er æbler der er kogt med en vaniljestang, rørsukker og lidt vand. Jeg kan ikke huske hvilken sort jeg brugte, men det er ikke meningen at æblebådene skal koge til grød, så brug spiseæbler og ikke madæbler. Væsken skal nærmere koge ind omkring æblebådende, så de kommer til at ligge i en slags sirup. Jeg puttede dem på glas med den hele vaniljestang og har haft glæde af dem i mange måneder nu. De smager også godt til is...

    Sammen med semidried ferskner i sirup og nødder i honning er vaniljeæbler klassisk ostetilbehør:)

    SvarSlet