Nu var jeg jo i Føtex og købe super lækker lammefilet i weekenden. Der var rester og de skulle bruges godt og til noget nyt.
Det blev til denne asiatisk inspirerede nudelsuppe på oksebouillon. Den er fyldig, kraftig, lækker, varmende og mættende.
Du skal bruge...
Olie til stegning
1 stor tsk grøn karrypasta
2 rødløg
1 gult løg (almindeligt løg)
3 fed hvidløg
2 spsk hakket, frisk ingefær
1,5 liter vand
2 oksebouillonterninger (har du noget hjemmelavet fond af en art, er det selvfølgelig endnu bedre)
ca. 5 gulerødder
stænglen af en broccoli
kød - gerne rødt (her lammefilet stegt dagen forinden)
3 plader nudler uden smag
salt, peber og chili
...og gøre sådan med det...
Skiv løg og hvidløg, svits karrypastaen af i olie i en stor gryde og smid løgene over.
Lad løg, chili og evt. en sjat balsamico stege lidt inden kogende vand og bouillonterninger hælder over.
Skær gulerødderne i papirstynde skiver, skær stænglen af broccolien og skær den julienne (meget små stave) - eller skær dem bare som du har lyst til. Det smager jo af det samme. Det skal bare være tyndt, da suppen ikke skal koge længe og der stadig gerne skulle være lidt bid i grøntsagerne.
Smid grøntsagerne i suppen og lidt efter nudlerne. Smag til med salt og peber. Når nudlerne er færdige, slukkes der for suppen og det helt tyndt skårede kød kommes i suppen.
Voila! Suppe på mindre end en halv time.
Server med lidt brød og hvad du nu har lyst til den dag.
Tip: Suppen kan sagtens gemmes i en heimer og genvarmes. Varm dog suppen op, før du putter fyldet i. Hvis nudlerne koger med op, bliver de snaskede...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar