Koldskål smager bare godt og den her smager bare rigtig godt. Dette er en deluxe udgave med flødeskum, men denne dejlige lille klat kan jo udlades...bare ikke i mit hjem:)
4 stk. past. æggeblommer (2 bøtter)
1 liter øko kærnemælk
0,5 liter sødmælksyoghurt
sukker og vanilje efter smag - gør dig selv en tjeneste og brug en vaniljestang, så bliver det altså bedst.
Friskrevet citronskal af ca. en halv citron eller efter smag
Piskefløde
Friske jordbær (evt. sødet et stykke tid inden servering)
Grovvalsede havregryn
Græskarkerner
Brunfarin
En smule smagsløs olie (evt. solsikkekerneolie)
Æg, vanilje og sukker piskes hvide til sukkeret (næsten) ikke knaser mere, kærnemælk og yoghurt hældes i. Koldskålen smages til med citronskal og stilles på køl. Brunfarin og en smule olie sættes til smeltning på en pande. Når sukkeret begynder at smelte hældes grynene over og der røres grundigt. Lidt efter kommer græskarkernerne på. Rør indtil blandingen er let gylden og græskarkernerne begynder at 'poppe'. Sukker brænder let på, så vær opmærksom på at du tager det af i tide. Læg blandingen til afkøling på et stykke køkkenrulle.
Server koldskålen med en spiseskefuld let pisket fløde, jordbær skåret i både og ristede havregryn. Ret lækkert, hvis jeg selv skal sige det!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar