tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post8574432725993825677..comments2024-03-21T08:16:38.410+01:00Comments on MAD ifølge mig: Langtidshævet brød a la tante GitteMAD ifølge mighttp://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-18983978215270346212016-09-08T22:32:10.152+02:002016-09-08T22:32:10.152+02:00Elsker, elsker elsker dit brød! Har bagt det utall...Elsker, elsker elsker dit brød! Har bagt det utallige gange, de sidste, snart, mange år.<br />Tak for at du deler sådan en pragtfuld opskrift.CLKhttps://www.blogger.com/profile/12496180631364194969noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-77223507599029853612015-09-25T09:13:00.885+02:002015-09-25T09:13:00.885+02:00
Hvilken form bruger du? Når jeg bruger en rugbrød...<br />Hvilken form bruger du? Når jeg bruger en rugbrødsform i almindelig størrelse, fylder jeg en hel portion dej i. Men det kommer sig ikke så nøje. Hvis dejen ikke har plads til at hæve i bredden, hæver den i højde :) bedste råd er at prøve sig frem. Kh KatjaMAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-91016076985449717732015-09-25T09:12:23.987+02:002015-09-25T09:12:23.987+02:00Hvilken form bruger du? Når jeg bruger en rugbrøds...Hvilken form bruger du? Når jeg bruger en rugbrødsform i almindelig størrelse, fylder jeg en hel portion dej i. Men det kommer sig ikke så nøje. Hvis dejen ikke har plads til at hæve i bredden, hæver den i højde :) bedste råd er at prøve sig frem. Kh Katja MAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-57796825341136183582015-09-25T07:51:55.289+02:002015-09-25T07:51:55.289+02:00Hej
Hvor meget dej skal der i formen, skal den fyl...Hej<br />Hvor meget dej skal der i formen, skal den fyldes 1/3 eller skal der mere dej i?<br />På forhånd tak :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-89810973702190662742015-01-20T21:07:32.951+01:002015-01-20T21:07:32.951+01:00Hej Katrine, ja det kan du sagtens. Sørg bare for ...Hej Katrine, ja det kan du sagtens. Sørg bare for at formen er smurt rigtigt godt, inden du putter dejen i formen. God bagelyst! Kh KatjaMAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-69984656984990674302015-01-20T20:26:30.713+01:002015-01-20T20:26:30.713+01:00Kan man mon putte brødet direkte i formen og lade ...Kan man mon putte brødet direkte i formen og lade det hæve der? (Jeg tænker at bage det i min Eva-rugbrødsform). Så er der vel mindre risiko for at ødelægge glutennettet, når brødet ikke skal håndteres efter hævning.<br />Katrinenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-56383599253290737582013-09-02T11:36:20.257+02:002013-09-02T11:36:20.257+02:00Kære Mette
Nej, jeg bruger ikke termometer. Jeg p...Kære Mette<br /><br />Nej, jeg bruger ikke termometer. Jeg plejer bare at bruge det gamle "bank på bunden og hør om brødet lyder hult"-trick, når jeg skal tjekke om mit brød er færdigbagt:) Men spændende information - Det skal da helt sikkert prøves!<br /><br />Rigtig god dag, Katja.MAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-29811687660700487942013-09-02T11:34:01.955+02:002013-09-02T11:34:01.955+02:00P.S Vil du gerne lade dejen hæve længere, kan du e...P.S Vil du gerne lade dejen hæve længere, kan du evt. tilsætte en smule mindre gær. Du skal dog være opmærksom på, at gæren på et eller andet tidspunkt slipper op, så dejen kan ikke hæve meget længe. Så prøv dig frem og se hvad der fungerer. Den længere hævetid giver forhåbentligt et mere smagfuldt brød, som holder længe på fugten. Katja MAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-31836316739474744552013-09-02T11:31:55.049+02:002013-09-02T11:31:55.049+02:00Kære nattevagten
Tak for din kommentar og dit spø...Kære nattevagten<br /><br />Tak for din kommentar og dit spørgsmål. Denne dej er meget blød og skal derfor helst formes til boller, lige inden du kommer dem i ovnen - ellers får du nok ét stort fladbrød i stedet for boller:) Har du overvejet at sætte dejen over, når du kommer hjem fra arbejde og lade den hæve mens du sover (velfortjente) 6 timer? Du kan evt. putte en lille bitte smule mere gær i MAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-76980847481127501822013-09-02T09:01:13.400+02:002013-09-02T09:01:13.400+02:00jeg har lige fundet denne opskrift, og den skal da...jeg har lige fundet denne opskrift, og den skal da prøves, jeg hørte engang i et bageprogram at hvis man bruger et bagetermometer når man bager er man sikker på at brødet er færdig når det har nået temperaturen. Jeg bruger mit stegetermometer i ovnen, men bager lige brødet lidt inden jeg stikker det i <br />Hvedebrød skal helst have en kernetemperatur på 99 til 100 gr<br />Rugbrød skal helst Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10462380524917599363noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-36827226311297581232013-08-31T15:55:22.430+02:002013-08-31T15:55:22.430+02:00Tror du der sker noget ved at dejen først hæver na...Tror du der sker noget ved at dejen først hæver natten over på køl, og derefter formes til boller som efterhæver på en bageplade i stuetemp. i ca 6 timer? Bliver det for lang en hæveproces?<br />Hilsen nattevagten (som lige skal sove i efterhævetiden)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-19123749113609915682013-06-16T10:50:46.179+02:002013-06-16T10:50:46.179+02:00Kære Charlotte, jeg håber dit projekt gik godt?! J...Kære Charlotte, jeg håber dit projekt gik godt?! Jeg hører meget gerne fra dig og kommer selvfølgelig med tips og tricks, hvis der er noget der skal justeres. Rigtig god søndag, Katja.MAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-77306393752475757342013-06-15T23:16:43.457+02:002013-06-15T23:16:43.457+02:00Så nu har jeg kastet mig ud i projektet, og glæder...Så nu har jeg kastet mig ud i projektet, og glæder mig til at bage det i morgen :) Charlottenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-77802490281276632472012-09-13T20:49:03.213+02:002012-09-13T20:49:03.213+02:00Hej Steffen fra Rødovre,
Hvor er jeg glad for at...Hej Steffen fra Rødovre, <br /><br />Hvor er jeg glad for at du også kan lide opskriften! Og fedt at du selv har fundet din egen version. <br /><br />Angående olivenolien er det faktisk sådan, at brødet holder sig fugtigt i kortere tid, når man tilsætter fedtstof til dejen - selvom man skulle tro det var omvendt. Men hvis brødet bliver spist inden for det første døgn, mærker man det ikke. Jeg MAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-78326479692380869892012-09-12T21:06:03.020+02:002012-09-12T21:06:03.020+02:00Jeg vil også sige tak for en super opskrift. Jeg b...Jeg vil også sige tak for en super opskrift. Jeg bruger græsk yoghurt i stedet for A38 og tilsætter også en spiseske olivenolie. Nu er der ikke længere grund til at købe franskbrød hos bageren =)<br />Hilsen Steffen fra RødovreAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-33919711540313253052012-07-11T22:21:05.181+02:002012-07-11T22:21:05.181+02:00Kære (anonym) UNDSKYLD at jeg ikke har svaret dig ...Kære (anonym) UNDSKYLD at jeg ikke har svaret dig før nu! Prøv at komme en smule mindre rugmel i. Rugmel indeholder mange enzymer pga. de mange skaldele, som kan nedbryde glutenstrukturen og give klægt brød, som I oplever. Start evt. med at blive fortrolig med denne opskrift ved kun at bruge hvedemel et par gange før I begynder at kaste jer ud i andre meltyper. Jeg håber og tror at det lykkes forMAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-74531769207967291502012-07-11T22:15:01.516+02:002012-07-11T22:15:01.516+02:00Ja, det kan du sagtens! God aften, Katja.Ja, det kan du sagtens! God aften, Katja.MAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-14609400236550699312012-07-10T15:19:35.231+02:002012-07-10T15:19:35.231+02:00Har du/nogen prøvet at fryse og lune boller i ovn,...Har du/nogen prøvet at fryse og lune boller i ovn, med denne opskrift?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-62655889349566756932012-06-09T10:10:05.141+02:002012-06-09T10:10:05.141+02:00Vi har forsøgt med opskriften...men det går bare g...Vi har forsøgt med opskriften...men det går bare galt for os...fordelingen af vores mel hhar været 300 g hvedemel, 100 sigtet spelt, 200 groft rugmel...Dejen stod hele natten i køleskab og så fin ud, men efter 45 min i ovn var det en "dejklump" der kom ud, derfor gav vi den yderligere 10 min, men desværre uden resultat....hvad er det vi gør forkert HJÆLP!!!!!!!!!!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-25845883059007285322012-06-08T07:01:51.899+02:002012-06-08T07:01:51.899+02:00Mange, mange tak for svaret Katja. Det blev jeg me...Mange, mange tak for svaret Katja. Det blev jeg meget klogere på, og fik selvsikkerhed om, at det jeg gør er rigtig nok :)<br />Hvis der bliver mere lover jeg dig for, at du vil være den første der bliver spurgt:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-55294441055401073392012-06-07T13:59:44.192+02:002012-06-07T13:59:44.192+02:00Hej
Ja, dejen lugter syrligt - det er bl.a. denne...Hej<br /><br />Ja, dejen lugter syrligt - det er bl.a. denne syrlighed, der er med til at give brødet sin dejlige smag. Konsistensen er saftig uden at være våd. Hvis du oplever at dit brød bliver for vådt, så bag det lidt længere. Det får du kun en endnu bedre skorpe af. Håber det hjælper dig lidt, ellers må du endelig skrive igen! KatjaMAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-72709170554648614322012-06-07T10:09:13.577+02:002012-06-07T10:09:13.577+02:00Hej Katja
Lugter din dej syrlig efter endt hævning...Hej Katja<br />Lugter din dej syrlig efter endt hævning?<br />Det gør min nemlig, men jeg er lidt i tvivl om hvorvidt den skal det, eller ej.<br />Når dit brød er færdigbagt hvordan er konsistensen så?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-14834378799706775132012-05-15T23:26:56.196+02:002012-05-15T23:26:56.196+02:00Godaften!
Ja, det kan du sagtens - hvis den er st...Godaften!<br /><br />Ja, det kan du sagtens - hvis den er stor nok, så dejen ikke hæver over. Bare dæk formen til med film og brug en form med en god slip-let overflade.<br /><br />Hilsen KatjaMAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-60235563526481810752012-05-15T16:01:14.303+02:002012-05-15T16:01:14.303+02:00Hej
Jeg tænker på, om man kan lade dejen hæve i en...Hej<br />Jeg tænker på, om man kan lade dejen hæve i en bageforn?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3948695290111858971.post-81433755708412265792012-04-28T17:03:26.442+02:002012-04-28T17:03:26.442+02:00Denne kommentar er fjernet af forfatteren.MAD ifølge mighttps://www.blogger.com/profile/03534002115593976666noreply@blogger.com